2015 Yılında Nasıl Abiye Elbise Modeli Seçmeliyim?

  • 14 Nisan 2015
  • 393.080 kez görüntülendi.
2015 Yılında Nasıl Abiye Elbise Modeli Seçmeliyim?

Abiye elbise seçimleriniz için doğru karar vermek istiyorsanız bu yazımız siz sıkı takipçilerimiz için sevgili bayanlar. En özel partiler, en güzel davetler, önemli günleriniz, nişanlar, düğünler, mezuniyet elbise modelleri ve daha niceleri olursa olsun bu yazımızla ve sizler için seçtiğimiz modellerle hem proporsiyonunuza göre nasıl giyinmeniz gerektiğini öğrenecek hem de 2015 yılı abiye modellerinde trendleri yakından takip etmiş olacaksınız. Evet bayanlar bu önemli günlerde nasıl giyindiğimiz bizler için çok önemlidir. Şıklık ve rüküş görünmek arasında çok ince detaylar vardır. İnce bir çizgi adeta. Çok şık görünecekken bu çizgiyi ufak bi hatayla geçerek tüm emeklerini boşa çıkarabilirsiniz. Sizler için bu önemli detaylardan bahsedeceğiz.

Abiye elbiselerde ilk şart kaliteli dikişlerdir. Bakın çok pahalı ya da ucuz elbiselerden bahsetmiyoruz. Basit dikim hataları en güzel, en pahalı kumaşları ve hatta en tarz tasarımları bile mahfetmeye yetecektir. Öncelikli olarak elbise modellerinizi seçerken buna dikkat etmenizi öneririz.

İkinci aşama olarak da ne tarz bir yere gideceğiniz çok önemlidir. Açık alanlarda kır düğünleri mi yoksa kapalı alanlarda partiler mi? Mezuniyet balolarında abiye elbise mi giyeceksiniz yoksa nişan elbiseleri mi tercihiniz. Bu aşama ne tarz bir kumaş seçeceğiniz konusunda önemli kararlar almanıza sebep olacaktır.

Gideceğimiz mekan belliyse sıra geldi en önemli kısımlardan birine. Kendi bedeninizi tanıyın. Evet yanlış duymadınız. Kendi bedenini bilmek bu aşamaların tamda en can alıcı noktasıdır. Proporsiyonuna uygun giyilmeyen en şık abiyeler, en tarz gece elbiseleri bile sizi rüküş ve itici gösterecektir. Ayrıca yanlış seçilmiş kupunuza uygun olmayan elbise modelleri muhakkak ki sizi olduğunuzdan kilolu ya da zayıf, uzun ya da kısa gösterecektir. Öncelikle kendinize bir bakın kısaysa boyunuz kensinizi uzun gösterecek modeller seçmelisiniz. Bunun için uzun abiye elbise modelleri seçebilir, boyuna çizgili kumaşlar tercih edebilirsiniz. Boyun kısmınız kısaysa boynunuzu saran abiye modellerinden kaçınmalı V yaka ya da U yakalı modelleri seçebilirsiniz. Göğüsleriniz biraz iriyse straplez abiye modelleri giyinmekten kaçınmalısınız. Straplez modelleri giyinmekten kaçınması gereken bir diğer grupta kolları şişman olan bayanlarımız. İri göğüslü bayanlar düşünülenin aksine dikine verilmiş göğüs dekolteli tasarımları tercih etmeliler. Basenleriyle başı belada olan takipçilerimiz sizler için en önemli uyarılarımızdan biri basen kısmı dar modeller. Bir diğeri ise basende volan verilmiş, kumaşla eklenti yapılmış modellerdir. Kesinlikle tercih etmemeniz gereken elbiselerden biri de kalça kısmında enine çizgilere sahip kumaşlar kullanılmış modeller olacaktır. Eğer kilolarınız varsa saten abiye ya da parlak gece elbiselerini tercih etmekten kesinlikle kaçınmalısınız.

Proporsiyonunuzu tanıdıktan sonra ne tarz giyersem mutlu olurum sorusunun cevabı da çok önemlidir. Aslıda en önemlisi de bu bölüm. Ne renk abiye giyinmek istiyorsunuz. Uzun ya da kısa, kabarık ya da dar, renkli ya da sade, parlak ya da mat. Önemli olan sizsiniz bu yüzden ne içinde mutlu olacaksanız o tarz bir tasarım seçmelisiniz. Tabi ki yukarıdaki detayları da düşünmeden geçmeyin deriz biz. Sizler için özenerek hazırladığımız 2015 in en yeni en tarz abiye elbise modellerinden oluşan koleksiyonumuza göz atmaya ne dersiniz? Keyifli seçimler…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ